12 достъпни програми за обработване на снимки - Nxt web studio

12 достъпни програми за обработване на снимки

, от Иво Янчев

Без значение дали снимате със професионален апарат или вашият телефон, използването на програми за обработване на снимки е изключително важно. Фотографията е навсякъде в наши дни. Всеки ден в интернет се качват приблизително 1,8 милиарда снимки. Не е за учудване, че хората инвестират толкова много време и усилия, за да направят, така че снимките им да се открояват в социалните медии. Доказано, е че потребителите много повече обръщат внимание на една красива снимка отколкото на статия само с текст.

програми за обработване на снимки
програми за обработване на снимки

Редактирането на вашите снимки чрез използването на програми за обработване на снимки не само ще подчертае тяхната красота, но също така помага за намаляване на размера на файловете. Така че вашият WordPress сайт ще бъде бърз и класирането ви в търсачките ще се подобри. Използването на интуитивни и лесни за използване програми за обработване на снимки ще ви помогне бързо и ефективно да редактирате снимките си. И така  да ги пренесете на следващо по -високо ниво. Нека да разгледаме някои от най-добрите програми за обработване на снимки достъпни онлайн.

12 достъпни програми за обработване на снимки, които си заслужава да научим


12.Canva

Canva е лесен софтуер за графичен дизайн с голям брой онлайн потребители. Има множество инструменти за редактиране на снимки и продукти. Можете също така да изтеглите Canva на мобилния си телефон и да редактирате снимките си на момента. Canvas Marketplace има тонове шаблони, снимки, банери и икони, които правят живота ви лесен за създаване на визуално съдържание на вашия сайт, блог или социални медии.


11.PicMonkey програми за обработване на снимки

PicMonkey е цялостен графичен дизайн. Позволява ви да редактирате снимки, да правите колажи, да освежавате, да изрязвате и много други функции. Това ще ви помогне да развиете дизайнерските си умения и да изявите своята креативност редактирайки лесно изображенията. Можете също така директно да отпечатвате снимки, картички, канваси и други от PicMonkey.


10.GIMP

GIMP е безплатен професионален софтуер за редактиране на снимки. Лесен за изтегляне и инсталиране на компютъра ви. GIMP има множество функции, които ви помагат при ретуширане на снимки, композиция на снимки, подобряване на картината и вграден файлов мениджър. Също така можете да създадете авторски права с GIMP. Той работи чудесно за операционни системи Windows, Mac и Linux. Можете да редактирате снимки от всички формати чрез GIMP.

програми за обработване на снимки

 


9.PhotoScape

PhotoScape е друг безплатен и забавен за използване софтуер за редактиране на снимки с лесни инструменти. Тя е от тези програми за обработване на снимки, която ви позволява да създавате предварително своя лентата с инструменти, за да редактирате изображенията си по-бързо.

PhotoScape може да създава слайдшоу и анимирани GIF файлове за вашите снимки. Има функции като Color picker, RAW to JPG конвертор, face finder и други. Също така можете да променяте размера, да комбинирате, да  редактирате няколко снимки, да разделите снимките на парчета и да направите още много неща с вашите изображения  с помощта на PhotoScape.

програми за обработване на снимки


8.Pixlr

Pixlr Editor е следващата от програми за обработване на снимки. Има и настолно desktop приложение. Можете да го изтеглите и инсталирате на компютъра си. Предлага се и като приложение за Android и iOS, за да редактирате снимки директно от телефона ви. Освен това предлага и безплатен софтуер за векторна графика. Това е семпъл, но мощен уеб и десктоп платформен инструмент, който може да се използва за създаване на векторни графики лесно и интуитивно.

Pixlr ви дава възможността да редактирате снимките си като във Photoshop програма. Можете да добавите вашето изображение към празен канвас и да добавите филтри за ефекти и да постигнете впечатляващи резултати.


7.Aviary

Aviary е приложение, което работи като магия, за да редактира снимките ви бързо. Има най-добрите и мощни инструменти, които ви помагат при създаването на внушителни и красиви снимки за отрицателно време. Приложението Aviary  ви позволява да се съсредоточите върху дребните детайли като избелване на зъбите, премахване на петна по кожата, корекции на лицата и други.

програми за обработване на снимки


6.On1 Perfect Effects

On1 Effects е пълен софтуер за редактиране на снимки, който може да се използва на всяка операционна система. Включва стотици фиксирани филтри, предварително зададени настройки и много, много други ефекти осигуряващи ви безкрайни творчески възможности. Популярните ефекти включват HDR Look, B & W, Lens Blur (tilt shift), Glows, Color Enhancer, Tone Enhancer, Textures, Borders, Film Looks, Split Tone и много други.

Имате пълен контрол върху начина, по който всеки ефект се прилага върху снимката ви, като използвате мощни инструменти за маскиране, локални корекции и опции за смесване. Можете също да запазите всеки вид като свой собствен персонализиран preset. Ефектите работят като приставка към AdobePhotoshop, Adobe Lightroom, Adobe Photoshop Elements, AppleAperture или като самостоятелно приложение.


5.Snappa

Snappa е програма за мигновенно редактитиране на снимки онлайн за социални медии, сайтове и блогове. Можете да променяте размерите на изображението и да добавяте ефекти още в движение. Snappa ви спестява време на всяка крачка по пътя. Решение за създаване на онлайн графика за един миг.

Можете да избирaте от хиляди предварително създадени шаблони, които изглеждат професионално и привличат повече внимание, кликове и клиенти. Получавте и достъп до 500 000 снимки безплатно, с висока разделителна способност. Има и опция за плъзгане и пускане, за да добавите бързо снимката и да я редактирате онлайн. Добавяте текст, графики и ефекти за секунди. Създайте това, което е във вашето въображение за секунди. Изберете от 200+ шрифта, 70 000+ векторни форми и си играйте с фото ефекти, докато графиката ви стане перфектна.


4.PortraitPro

PortraitPro е от професионалните програми за обработване на снимки. Тя ви позволява да редактирате тена на кожата, да премахнете бръчки и дефекти по лицето, да добавите сенки и грим на очите, да балансирате зачервявания и тена на кожата и още много възможности. Съдържа уникална патентована технология, която ви дава възможност да подобрите и управлявате осветеността в портретите си. PortraitPro е изключителен софтуер за ретуширане. Бърз и интуитивен,  интелигентно подобрява всеки аспект от портрета за впечатляващи и безупречни резултати.


3.Inkscape

Inkscape разполага с много инструменти за редактиране на снимки. Някои от основните характеристики включват клониране на обекти, копиране / поставяне на стилове, избор на цвят, въвеждане на множество текстове, инструмент за калиграфия и други. Работи чудесно във всички формати. Inkscape е от програми за обработване на снимки, която  идва със страхотни ефекти, за да можете да редактирате и освежавате снимките си.


програми за обработване на снимки

 


2.Adobe Lightroom

Lightroom е от програми за обработване на снимки, които са  професионален софтуер. Можете да използвате Lightroom CC като част от план за Creative Cloud.  С лекота можете да  редактирате, организирате, съхранявате и споделяте – където и да сте. Можете да създавате невероятни снимки навсякъде с изцяло новата услуга Lightroom CC и 1 TB място за съхранение в облака. Получавате мощни функции за редактиране на всяко устройство в нов лесен за използване интерфейс. Имате възможност да организирате снимките си чрез ключови думи, по които могат да се търсят прилагани автоматично. Освен това лесно можете да споделяте и представяте любимите си снимки по забавен и завладяващ начин.

С лесните си за използване плъзгачи, филтри и инструменти за настройка интуитивният интерфейс на Lightroom CC ви улеснява в създаването на уникални снимки, които изглеждат точно както вие желаете. В допълнение можете да редактирате снимките си с пълна разделителна способност навсякъде – на мобилни устройства, в мрежата или на настолния ви компютър. Редакциите на едно устройство се прилагат автоматично и навсякъде другаде. Lightroom ви осигурява ефективни инструменти, които работят с едно щракване и подобрени контроли, с които снимките ви ще изглеждат невероятно.


1.Photoshop CC превърнете идеите си в реалност

И за финал ви представяме най-доброто в света приложение за изображения и дизайн Photoshop CC. Ако можете да си  представите нещо, значи можете да го пресъздадете с помощта на Photoshop CC.  Милиони дизайнери, фотографи и художници в цял свят използват Photoshop, за да направят невъзможното възможно. Това е мощен инструмент, които ви дава възможността да творите чудеса. Можете да създавате и подобрявате снимки, илюстрации и 3D творби, да ги анимирате или отпечатате. Да създавате от плакати до опаковки, от обикновени банери до красиви уеб сайтове, от незабравими емблеми до впечатляващи икони и мобилни приложения. Да редактирате видеоклипове, да симулирате истински картини и много други. Разполагате с всичко необходимо, за да превърнете идеите си в реалност.

програми за обработване на снимки

 

Photoshop предлага пълен набор от професионални инструменти за фотография, с които можете да превърнете вашите снимки в спиращи дъха произведения на изкуството. Коригирайте, изрязвайте, премахвайте обекти, ретуширайте и поправяйте стари снимки. Играйте с цветовете, ефектите с уникални мотиви и привличащи вниманието ефекти, за да превърнете обикновеното изображение в нещо необикновено.

Photoshop не спира да се усъвършенства като редовно добавя нови актуализации, функции, усъвършенствани четки, които работят със скоростта на мисълта ви. С интуитивните инструменти и лесни за употреба шаблони дори начинаещите могат да се научат да създават невероятно съдържание и да сътворят свой собствен цифров шедьовър.

програми за обработване на снимки

Ако имате желание и искате да се научите да работите с Photoshop, да научите повече за необятните възможности на програмата запознайте се с уроците ни Photoshop: Започни с разбиране. Може да ги намерите и тук в писмен вариант.  Ако желаете можете да се абонирате за  канала ни в YouTube, така ще получавате известие за всеки нов урок.

Програми за обработване на снимки

Надяваме се, че това ръководство ви е помогнало да намерите най-добрата за вас програма за обработване на снимки.

 1. Photoshop CC;
 2. Lightroom;
 3. Inkscape;
 4. PortraitPro;
 5. Snappa;
 6. On1 Effects;
 7. Aviary;
 8. Pixlr Editor;
 9. PhotoScape;
 10. GIMP;
 11. PicMonkey;
 12. Canva.

 

Ако сте впечатлени от някоя от програмите или ние сме пропуснали някоя, разкажете ни за тях в коментарите! В следващата статия ще ви споделим някои фотографски трикове за успех в социалните медии, които трябва да имате предвид всеки път, когато правите онлайн публикация.

 

 

 

 

.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *