Как се прави сайт - всеки има избор - Nxt web studio

Как се прави сайт всеки има избор

, от Иво Янчев

Как се прави сайт? Много отдавна искам да направя уроци в който да обхвана всички аспекти на този въпрос. В днешно време хората искат да имат сайт, но не знаят какво точно стои зад процеса на изработване. Не знаят как се прави сайт и защо има такава разлика в ценообразуването при различните уеб фирми у нас и в чужбина. Тъй като процеса на изработка не е кратък, а аз искам да ви запозная с възможно най-много подробности, ще се опитам да го събера в няколко видео клипа. За да може да ви стане ясно как работят сайтовете. Как се прави сайт и как ги създават големите уеб компании в цял свят. Също как да се подготвите по най-добрия начин, ако искате да имате собствен работещ за вас уеб сайт.

Тези уроци ще са полезни за хора, които искат да имат собствен сайт. Също за бъдещи дизайнери и програмисти, които искат да практикуват тази професия и не знаят от къде да започнат.

Как се прави сайт?

В днешно време всяка фирма, компания или бизнес има свой уеб сайт. Сайтовете са толкова популярни. Ако се замислим като потребители кое е  първото нещо което правим ако искаме да си купим продукт или услуга? -Да проверим в интернет. Всеки иска да има сайт, който да продава и да печели. Или да предлага услугата му така, че да си намира стотици клиенти. Ще е перфектно, ако излиза и в Google на първо място, за няколко ключови думи. Повечето хора наблягат на рекламата и пишат целенасочени статии за СЕО оптимизация. Споделят ненужни снимки и текстове в социалните медии. Използват СЕО трикове и техники, за да излязат по-напред в Google. Но забравят най-важно нещо. Просто трябва да предлагат продукт или услуга, която е полезна и помага на хората.

Важно правило

Не забравяйте най-важното правило. Не можете да накарате някой да си купи вашият продукт, услуга или това което предлагате. Първо трябва да му дадете причина да си я купи. Да му покажете защо, т.е първо трябва да го поиска. Ако потребителят не го поиска, колкото и реклами да види, колкото и пъти да ви срещне в интеренет – няма да ви обърне голямо внимание в началото. Защо казвам всичко това? Защото искам да сте наясно, че изработката на сайта е само стъпка в процеса на изкачване и разрастването на всеки. Истината е,  че сайта не ви дава автоматично някакви привилегии сред останалите конкурентни фирми.

Ако си представим, че си правите физически магазин, такъв с място за продаване. Слагате всичките продукти, които искате да продавате. Нареждате ги на витрината старателно. И чакате многобройните клиенти. Колко клиенти ще имате? Единствените клиенти, които ще влязат случайно ще преминат покрай магазина. Или ще са ваши приятели, които знаят вече за него. Необходимо да е работите известно време. Да си създадете име, за да имате ползи и печалби. Същото е и със сайтовете. Трябва да работите за име, за да може сайта да работи за вас. Но веднъж създадете ли си име и го поддържате, със сайта ще имате много по-малко разходи при намирането на клиенти. Може би дори почти никакви и той ще работи за вас, толкова колкото и вие работите за него. Процеса е взаимен. 

 

Вашият сайт ще работи за Вас, колкото и вие работите за него

Точно за това харесвам бизнесът чрез сайтове. Сайтовете някак си автоматично отсяват хората и фирмите, които наистина искат сериозно да се занимават със онлайн дейност и да помагат на другите. Да дават всичко от себе си, за да се развиват. Отсяват ги от хората, чиято единствена мотивация е да печелят пари. Така че, ако сте решили да имате сайт с цел да ви донесе бързо много пари, в повечето случай ще останете разочаровани. Не ме разбирайте погрешно. Не искам да кажа, че е трудно. Просто казвам, че не е по-лесно от това да си направите физически магазин. Или да работите предлагайки някаква услуга или продукт извън интернет. 

 

В днешно време има много варианти, от които може да изберете, за да си направите сайт. Но точно заради това изборът става труден. Когато човек има голям избор това до голяма степен се равнява да няма избор. За да можете да прецените какъв сайт ви е нужен е необходимо да имате правилната информация.

Истината е, че един сайт може да се направим по-много различни начини и за различно време. Можете да имате сайт направен за 1 час, може да имате сайт направен за 10 часа, за 2 седмици или 1 месец. В зависимост от това колко разбирате процеса на работа за изработката на сайта, Вие ще можете да прецените какъв сайт Ви трябва в точния момент от вашето развитие. Ако сте решили, че искате да се научите да изработвате сайтове, чрез тези уроци ще може да решите вие към кои хора спадате и какво искате да предложите на един от най-бързо развиващите се пазари в момента.

И без повече приказки нека да преминем към първи урок, който ще ви даде представа как се прави сайт и как точно работят сайтовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *